12:00

Stuguns BK

Referat: Cosmos FK - Stuguns BK

Spelades på Jämtkraft Arena B plan.

En på förhand svår match för Stuguns BK. 1a halvlek gick stora delar i Cosmos färger. SBK kunde bara i kortare perioder äga boll och vi fick fokusera på försvarsspel större delen av halvleken.

I 8e minuten kunde Cosmos göra 1-0 på straff genom Lousion Likita. I den 17e ökade Cosmos till 2-0 pga lite försvarsstrul i SBK. Målskytt; Yafet Tekie Kidane.

I den 29minuten reducerade Stugun till 1-2. Executor: Jonas Andersson som slog en välplacerad straff. Straffen kom pga Simon Jonsson blev fälld .

Cosmos kunde sedan i 41a minuten göra 3-1.

Halvtid; 3-1 till Cosmos.

I 2a halvleks första 25 min hade Stugun stora problem med motståndarnas spelövertag. Men vi kunde ändå stå emot bra och störa Cosmos så deras avslut blev lite uddlösa. Bra försvarsspel av SBK i 2a h-lek .

MV Anders Roos gjorde en hel del resoluta ingripanden ska tilläggas. Stugun stack upp några ggr men kunde inte skapa dom riktiga farligheterna. Cosmos kunde göra 4-1 i minut 56, vilket också blev slutresultatet. Inte mycket att säga om, rättvist.

Beröm till Filip Östlin /Dahlgren för hans insats i 2a halvlek. I övrigt jämnt överlag.

SBK är inne i en tung period nu. Avstängningar, skador, sjuka.

Men vi ska vända denna trend nu, det är tre matcher kvar. Berg hemma nästa helg, blir mycket tufft med tanke på spelarbortfall.

Men serien avslutas med matcher mot Alsen och Brunflo, dom blir viktiga med tanke på slutplacering och för att slippa ev kvalspel i oktober.